Ana Dragalina

HOME

 

 © 2017 Ana Dragalina  / All rights reserved

 

Honey,

   Jane Austen, autoarea cărții „Mândrie și Prejudecată”, nu s-a căsătorit niciodată în viața reală și cred că pot să bănuiesc de ce... ce rost are să te mai apuci de treaba asta dacă iubirea din realitate nu este ca cea din cărțile pe care le scrii. Nici chiar când „un tânăr bogat o cere de soție”, nu s-a lăsat convinsă deși inițial spusese da. Acea iubire care este mai presus de toate mândriile minții și împotriva oricăror prejudecăți impuse de societate era foarte greu de găsit și pe vremea ei, aproape imposibil de sperat astăzi.

         Mărturiile apropiaților care îmi povestesc despre pasiunea care dispare în câteva luni (dacă ești norocos ani) plus stresul cu rate la bancă, kilograme în plus punse pe fond nervos și în fine toate problemele acestea mundane care se pun moț în fața fanteziei și iluziei, pot deveni și ele încă un motiv să spui: „Nu mai există, mă nene!... Ce-i prostia asta cu #soulmates? Ești nebun!”

         Dar eu nu am vrut să cred niciodată ce spune gura lumii, gura lumii se înșeală prea des ca să o ascult, plus că de obicei vorbește de pe o canapea confortabilă a plafonării de unde nu a încercat niciodată nimic nou, are o rețetă clasică și despre ea tot bate toba.

         Eu cred în sufletele pereche și am crezut mereu în poveștile de dragoste, pentru că am avut una acasă, zi de zi, în părinții mei. Totuși nu eram stăpână pe credința mea când am cunoscut-o pe Crina. Eram așa... precum un copăcel tânăr la început de drum, puteam să mă mai clatin în păreri dacă bătea vântul mai tare. Nu aveam credințe înrădăcinate bine, de nezdrunciat... știi?

         Crina mă inspiră prin simplu fapt că ea când s-a născut a băut mai multe biberoane de curaj amestecat cu pasiune decât restul oamenilor și asta se vede în tot ce face. Este deschizătoare de drumuri pentru ceilalți dar mai ales pentru ea. Într-o zi, după un accident de mașină, a decis că viața ei este prea prețioasă pentru a o petrece printre blocuri gri, și-a făcut bagajul și a plecat în lume, „de nebună”, cum ar spune unii, singură. A ajuns în Bali de unde nu a mai putut să plece, pentru că toată lumea știe deja: Bali este magic. Nu a plecat de supărare, nu a plecat să caute ceva anume, a plecat pentru că așa i-a șoptit inima că trebuie să facă și ea a ascultat-o.

         Mulți o invidiază, unii o admiră, unii îi spun că e norocoasă pentru că văd doar rezultatele eforturilor ei în pozele în care zâmbește frumos printre peisajele minunate de unde călătorește... dar după cum bine spune și ea, nu despre noroc este vorba: „Scutiți-mă de: Ce norocoasă ești! Nu am fost norocoasă, am fost destul de curajoasă să merg să-mi culeg norocul!”

         Pentru că în fond despre asta este vorba, despre curaj. Atunci când ai curaj să ieși din zona de confort, din ceea ce este „sigur” dar nu te face fericit atunci pot să răsară lucruri minunate.

         Long story short, Crina a plecat să se caute pe ea și pe drum și-a întâlnit și Sufletul Partener. Despre cum l-a cunoscut Crina pe Shiraz am povestit mai multe în carte printre cuplurile care mă inspiră, ei pentru mine sunt dovada că recunoașterile de suflete există. Acel sentiment c㠄Da, Acest Suflet este al meu!” se simte și în realitate nu doar în cărți și filme. Crina și Shiraz sunt din același film, seamănă  în gândiri, simțiri, visuri, pasiuni și idealuri, și toate acestea se întâmplă pentru că ea, a renunțat la călduț și confortabil pentru extraordinar, întotdeauna se poate mai mult decât confortabil, în viață, în iubire, în orice.

Când Sufletele se recunosc #Iamhereworld

Inspiring people

Follow me: