Ana Dragalina

HOME

 

 © 2017 Ana Dragalina  / All rights reserved

 

              Când te saluți dimineața în oglindă și-ţi urezi numai de bine (sper din tot sufletul că ai acest obicei) care este lucrul care te defineşte cel mai bine?

              Ce din tine simţi că te defineşte? Faptul că ştii să scrii poezii, scrisori de dragoste, să îmbrăţişezi copaci? Să construieşti clădiri sau să organizezi evenimente? Să educi omuleţi mici în oameni excepţionali sau să scrii 10 pagini în mai puţin timp decât media? Sau poate faptul că lângă tine oamenii au dureri de obraji de la prea multe zâmbete, felul cum iubeşti, dansezi cha cha sau faci yoga, poate ştii să vinzi cele mai potrivite cărţi sau să aranjezi lucrurile în armonie.

              Gândeşte-te.

              Este important...  pentru că acel lucru, pe care tu îl faci cel mai bine, în modul tău unic şi personal fără să copiezi pe nimeni, acel lucru care îi inspiră pe ceilalţi în timp ce te face şi pe tine fericit este... Brandul tău personal.

              Nu ne naştem cu el şi oarecum îl putem alege... în funcţie de pasiuni, educaţie, stil, energie, anturaj, mediu, în funcţie de ce cărţi am citit, ce oameni ne inspiră, ce ne face inima să bată, ce ne provoacă emoţie. Sună dificil dar pe scurt... este ce ne îndeamnă inima să facem. Acela este Brandul nostru personal.

              Găsirea brandului personal nu înseamnă „Oh, my God! I love me, please admire me, love me, like me, share me”.

              Reprezintă faptul că prin ceea ce tu faci, poţi să inspiri alţi oameni să ia o decizie, să îşi schimbe viaţa, să iasă dintr-o relaţie ce nu mai funcţionează, să schimbe un loc de muncă ce nu mai este de mult un loc de fericire, dar mai ales să-ţi descoperi propria fericire pentru că atunci când trăieşti conform cu tot ceea ce te reprezintă, abia atunci poţi spune că eşti fericit. Brandul personal este despre ce ai tu unic, special, deosebit, despre „contractul tău sacru” cum spune Ştefania Magidson, despre ce ai tu şi nu au alţii şi ar putea să fie de ajutor.

              Există oameni care trăiesc cu impresia că doar anumite persoane pot avea un brand personal sau, şi mai rău, că povestea noastră nu merită să fie auzită, dar realitatea mea apropiată mi-a dovedit de prea multe ori că nu  este aşa. Toţi avem o poveste sau o idee genială de împărtăşit., de la portarul unei clădiri de birouri până la cei care conduc afacerile în acele birouri.

              Cel mai mare şoc al meu, legat de brandul personal, a fost când am văzut o femeie cu sute de mii de vizualizări pe You Tube, care se filma mestecând zgomotos diverse feluri de mâncare. Dacă lumea aceasta în care trăim nu este ideală pentru orice vis nebun, sincer nu ştiu care lume ar fi. Sigur, aici este vorba despre ceva ce pentru mine nu are sens dar poate pe alţii îi face fericiţi şi acest lucru este încurajator pentru noi toţi.

              Atunci când descoperi esenţa ta şi din ce eşti tu format, găsirea acelui sentiment de „Aha! Da eu sunt asta!”, este o binecuvântare pentru ceilalţi cât şi pentru tine deopotrivă.

              Pentru că suntem interconectaţi.

              Tot ce ne afectează personal, afectează şi mediul înconjurător şi oamenii din apropiere  şi pe cei pe care îi atragem ulterior. Când vom înţelege cât de legaţi suntem de fapt, vom vedea că investiţia în propria persoană nu este doar pentru noi dar având grijă de noi, avem grijă de ceilalţi. 

              Teoria este frumoasă... dar eu cred în puterea exemplului şi pot demonstra teoria prin experienţa sufletului meu pereche.

Andreea este unul dintre oamenii care şi-a îmbrăţişat brandul personal în vremuri când foarte mulţi voiau să-i zguduie preşul de sub picioare.

              „Ciudată” este un cuvânt care acum o amuză dar când şi-a dat demisia dintr-o corporaţie de succes, din fotoliul confortabil de Marketing Manager ca să se facă Copac, da ai citit bine - Copac, multă lume i-a reproşat că a luat-o razna. Cum să renunţe la un „job stabil” pentru un vis?

              Dar ea nu s-a îndoit niciodată de ce i-a şoptit inima.  A făcut atât de mult marketing pentru alţii că într-o seară a visat propria strategie de Marketing pentru ceea ce azi este tot ce o reprezintă: Suntuncopac.com. A pornit încet de la un Blog şi o pagină de FB şi a ajuns azi la un studio de yoga care schimbă vieţi…şi când spun că schimbă vieţi mă refer în primul rând la a mea.

              Datorită ei am crescut în câţiva ani cât aş fi făcut-o singură în zeci, datorită ei am cunoscut oameni minunaţi şi datorită ei sunt un om mai bun, mai curajos, mai puternic, mai plin de iubire. Datorită ei am ajuns în Bali, unde mi-am lăsat jumătate de suflet sau mai mult (şi acum trebuie să merg iar să mi-l iau înapoi).

              Totul a pornit de la faptul că ea a decis să lase în spate fricile, jobul călduţ, a acceptat posibilitatea criticilor, poate uneori râsetele din surdină şi neuitându-se în jur s-a concentrat doar pe misiunea sa. Şi-a asumat Brandul personal. Este puternică prin propria vulnerabilitate. S-a pus pe tapet în bătaia criticilor dar, în final, satisfacţiile au fost mai mari decât temerile.

              Am întrebat câteva persoane cu ce s-a schimbat viaţa lor datorită faptului că au cunoscut-o pe Andreea:

              Florenţa Diana -  “Am cunoscut-o pe Andreea când am decis să îmi fac blogul public – LifeIsNotAFight. Scrisesem de trei ani şi nu îl publicasem, mai mult din lipsă de Încredere. Prietena mea cea mai buna m-a sfătuit să îi scriu Andreei şi aşa am aflat de ea, de blogul ei. A fost prima persoana care, necunoscându-mă, m-a susţinut. Mi-a răspuns la email la fel de entuziasmată ca prietena mea cea mai buna, cu toate ca era prima data când vorbeam. Lipsa de încredere s-a dizolvat odată cu asta, până în punctul în care am decis (şi ea a acceptat!) să merg cu ea în retreatul din Bali.

  Curajul de a ne îmbrăţişa Brandul Personal

Recent Posts

Inspiring people

Follow me: