Ana Dragalina

HOME

 

Fiecare vegetarian salvează 198 de vietăţi într-un an

 © 2017 Ana Dragalina  / All rights reserved

 

#Idomypart

       PETA afirmă că un vegetarian salvează 198 de vietăţi într-un an :)

       Acum că ţi-am atras atenţia să-ţi povestesc cum am ajuns să iau această decizie pentru mine. La 20 de ani am cunoscut prima persoană vegetariană şi mi se părea o treabă imposibilă. Oarecum o priveam şi cu invidie şi cu supărare. Supărare pentru că probabil în subconştientul meu deja erau lupte între dacă este      normal să omori pentru hrană sau nu. Părea atunci de neconceput să nu mai mânânc toate mâncărurile cu care crescusem şi mi-au fost prezentate ca fiind „bune şi sănătoase pentru om”.

       Atunci când se strecoară întrebarea “Dar oare cum este fără?” Vin şi răspunsurile şi motivaţiile. Nu se pupa faptul că spuneam că iubesc animalele şi totuşi le omoram şi le mâncam. Iubesc porcii şi oile şi căpriţele şi puii şi raţele şi totuşi... le omoram pentru propria plăcere.  Nu a fost un proces uşor. Dar când vezi cum cresc aceste animale, prin ce sunt obligate să treacă, la ce industrie contribui, când descoperi că de fapt „carnea Nu este atât de sănătoasă precum suntem educaţi de mici să credem”, când  începi să te documentezi singur şi uiţi treptat ce ai fost învăţat de societate să crezi, alegerea devine din ce în ce mai uşoară.

       La 24 de ani am renunţat la carnea roşie pentru că pur şi simplu nu mai voiam să mai mănânc frica, trauma şi toate stările prin care trec animalele înainte să fie omorâte, pot să spun probabil că am renunţat din egoism.

       La 26 am decis că vreau să renunţ şi la carnea albă după ce un prieten vegetarian mi-a arătat cum cresc păsările pe care le mâncam. Am fost absolut şocată!!! Din acel moment nu am mai mâncat deloc carne albă. Am renunțat deci tot din egoism.

       Am început să citesc mai multe cărţi ce tratau acest subiect, să urmăresc oameni care sunt deja de mult timp vegetarieni. Este mai sănătos? Se poate să trăieşti fără carne? Vegetarian nu devii dacă renunţi la carne şi mănânci pizza cu legume. Mi s-au schimbat obiceiurile, credinţele, am început să-mi gătesc aproape în  fiecare zi, să mănânc variat şi mai mult, ca să nu ajung să am carenţe. După un an mi-am făcut analizele generale ca să demonstrez celor îngrijoraţi, că „Nu sunt pe moarte” pentru că nu mai mănânc carne şi mi-au ieşit perfecte, spre deosebire de alţi ani.

Follow me: