Ana Dragalina

HOME

 

Fiecare vegetarian salvează 198 de vietăți într-un an

 © 2017 Ana Dragalina  / All rights reserved

 

#Idomypart

       PETA afirmă că un vegetarian salvează 198 de vietăți într-un an :)

       Acum că ți-am atras atenția să-ți povestesc cum am ajuns să iau această decizie pentru mine. La 20 de ani am cunoscut prima persoană vegetariană și mi se părea o treabă imposibilă. Oarecum o priveam și cu invidie și cu supărare. Supărare pentru că probabil în subconștientul meu deja erau lupte între dacă este      normal să omori pentru hrană sau nu. Părea atunci de neconceput să nu mai mânânc toate mâncărurile cu care crescusem și mi-au fost prezentate ca fiind „bune și sănătoase pentru om”.

       Atunci când se strecoară întrebarea “Dar oare cum este fără?” Vin și răspunsurile și motivațiile. Nu se pupa faptul că spuneam că iubesc animalele și totuși le omoram și le mâncam. Iubesc porcii și oile și căprițele și puii și rațele și totuși... le omoram pentru propria plăcere.  Nu a fost un proces ușor. Dar când vezi cum cresc aceste animale, prin ce sunt obligate să treacă, la ce industrie contribui, când descoperi că de fapt „carnea Nu este atât de sănătoasă precum suntem educați de mici să credem”, când  începi să te documentezi singur și uiți treptat ce ai fost învățat de societate să crezi, alegerea devine din ce în ce mai ușoară.

       La 24 de ani am renunțat la carnea roșie pentru că pur și simplu nu mai voiam să mai mănânc frica, trauma și toate stările prin care trec animalele înainte să fie omorâte, pot să spun probabil că am renunțat din egoism.

       La 26 am decis că vreau să renunț și la carnea albă după ce un prieten vegetarian mi-a arătat cum cresc păsările pe care le mâncam. Am fost absolut șocată!!! Din acel moment nu am mai mâncat deloc carne albă. Am renunțat deci tot din egoism.

       Am început să citesc mai multe cărți ce tratau acest subiect, să urmăresc oameni care sunt deja de mult timp vegetarieni. Este mai sănătos? Se poate să trăiești fără carne? Vegetarian nu devii dacă renunți la carne și mănânci pizza cu legume. Mi s-au schimbat obiceiurile, credințele, am început să-mi gătesc aproape în  fiecare zi, să mănânc variat și mai mult, ca să nu ajung să am carențe. După un an mi-am făcut analizele generale ca să demonstrez celor îngrijorați, c㠄Nu sunt pe moarte” pentru că nu mai mănânc carne și mi-au ieșit perfecte, spre deosebire de alți ani.

Follow me: